Sumayya trffar

Arrangerade äktenskap är standardpraxis i många muslimska länder. Men sökandet och matchningsprocessen kan vara en mycket krävande prövning för de involverade, alldeles oavsett hur nöjda de senare är med resultatet.
Vinbladsdolmar och lammkött, blandas med handsvett och ansträngda konversationer, medan alla runt bordet tittar välmenande och uppmuntrande på de unga tu. Och efter den sista baklavan serverats och alla druckit upp sitt chai. I bilen på vägen hem…
”Va?! Du gillar inte henne? Vaddå du gillar inte henne? Hon har två ben, fem fingrar och är utbildad tandläkare. Hur kan du säga nej?”

Erfarenheter som denna kan vara det som lett till att muslimska äktenskapsförmedlingssiter blir allt vanligar i Västvärlden. Man ville helt enkelt hjälpa människor att hitta ett baklava-fritt sätt att hitta sin blivande livspartner. Till skillnad från i den ”muslimska världen” generellt så är det i väst vanligast att det är de mer praktiserande bröderna och systrarna, med krav på en god deen, som faktiskt oftast söker sig till dessa siter.

Lite slarvigt kallas ibland sidor som Muslimträff.se för datingsiter. Detta är en väldigt felaktig beskrivning. Skaparna till siten har ett mycket större syfte än att skapa dater. De vill hjälpa till i uppstarten av lyckliga äktenskap mellan muslimer och inom islam är, som ni vet, äktenskapet halva religionen. Så det är ett nobelt syfte, för att säga det minsta. Sen är det alltid upp till användarna att använda siten efter sitt eget samvete och moral. Men själv har jag hört om både ett och annat äktenskap som började på Muslimträff. Tyvärr ligger det fortfarande lite av ett stigma kring att träffas online, och därför fick jag inte lägga ut deras bröllopsbilder här. Men detta kommer med största sannolikhet ändras med tiden och i och med att nästa generation muslimer blir giftasvuxna.

Vi praktiserande muslimer har inte jättemånga mötesplatser, speciellt eftersom vi är en minoritet i samhället så sannolikheten att du ska hamna på samma arbetsplats eller träffa din blivande make i affären minskar avsevärt. Så vi är i mångt och mycket beroende av våra familjer, kontakter eller av den lokala moskén för att hitta någon. Nu finns det alltså ytterligare ett alternativ. Och det ena behöver inte utesluta det andra. Vad säger att du inte kan involvera din mamma eller pappa i ditt sökande online likväl som du skulle göra det om du ville träffa någon i ”verkligeheten”. Men för oss som inte har någon muslimsk familj, eller de som inte har så många kontakter, de ensamkommande osv. för oss är Muslimträff.se en ypperlig instans att börja vårt sökande efter den äktenskapliga kärleken. Och för er andra, kanske bara ett baklava-fritt alternativ. (Ni får gärna bjuda på baklava när som helst, inget fel på baklava, tvärtom. Baklava är jättegott. Mmm. Baklava…..oj förlåt, drömde mig bort lite. Men ni förstår vad jag menar. Jag kan ju njuta av baklava även när jag sitter online så att…jo. Ja, baklava är gott. Nån som har en man de vill att jag ska träffa? Kan kanske vara värt handsvetten om ni bjuder på baklava…med jordgubbsglass…Nej förlåt, lång parantes. Inget fel på baklava! Bara det jag ville ha sagt.)


Skriv en kommentar


Har du någon fundering?

Om du har någon fråga eller behöver hjälp med att komma igång är du välkommen att kontakta oss. Ni når oss enklast via e-post eller på Facebook.

Kontakta oss
Gå med i vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du mejl från oss om webbplatsens nyheter samt intressanta texter om relationer och äktenskap.

×

 
×
HAR DU GLÖMT DINA UPPGIFTER?
×

Go up